Rukometaši Vojvodine blistali na Slanoj bari (©ARKUS liga)
Rukometaši Vojvodine blistali na Slanoj bari (©ARKUS liga)

Ćiribu, ćiriba, igra Voša k’o Barsa: Lale razbile Norvežane, četvrtfinale nadohvat ruke

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 19:40

Fantastična četa Borisa Rojevića do nogu potukla Arendal sa 42:29 (22:17) u prvom meču osmine finala EHF kupa

Ćiribu, ćiriba, igra Voša k’o Barsa... Rukometaši Vojvodine blistaju u 2023. godini. Posle pobeda nad učesnicima grupne faze Lige Evrope, Nekseom i Eurofarm Pelisterom u SEHA ligi, Novosađani su pregazili norveški Arendal sa 42:29 (22:17) u prvom meču osmine finala EHF kupa i jednom nogom izborili plasman među osam najboljih timova u trećerangiranom evropskom takmičenju.

Najavio je Marko Vujin, potpredsednik Lala , u intervjuu za Mozzart Sport da se na Slanoj bari gradi evropska Voša. Kako igra četa Borisa Rojevića u poslednje vreme ni napad na trofej u ovom takmičenju nije nemoguća misija. Razbijen je vicešampion Norveške pred praznim tribinama na Slanoj bari zbog kazne od strane EHF-a. Revanš za sedam dana u Skandinaviji trebalo bi da bude formalnost za devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije koji je odigrao kao u transu i pokazao da se više neće zadovoljiti samo domaćim trofejima već da konačno želi da napravi iskorak i u Evropi.

Izabrane vesti

U najavi meča je trener Rojević rekao da je zadovoljniji igrom u napadu, pribojavao se brzih Skandinavaca, a njegova ekipa je odigrala meč sezone. Kao švajcarski sat je bio napad. Dirigovao je igrom Belorus Baris Puhovski, Milan Milić u prvom, a u nastavku Mohamed Aziz Aidi su se raspucali sa spoljnih pozicija. Na početku meča su odlični bili pivotmeni Živan Pešić i Luka Rogan, uz standardnog levog krila Miloša Grozdanića. U nastavku je i odbrana bila bolja, sa kapitenom Miljanom Vukovljakom i povratnikom Miljanom Pušicom, zaustavila Norvežane koji nisu znali gde se nalaze.

Igrali se na početku gol za golom. Sredinom prvog poluvremena su gosti i vodili, ali onda su se razigrali Puhovski i Milić. Sevali su projektili ka golu Norvežana koji su pre desetak dana bili na pragu pobede nad Elverumom, učesnikom evroelite, u domaćem šampionatu (poraz golom razlike). Dodale su Lale gas u finišu prve deonice meča, vodili su sa pet golova (22:17) posle 30 minuta.

U nastavku je duvao cunami u odbrani Arendala, sve je polazilo od ruke domaćm rukometašima. Milan Milić je pogodio osam puta iz devet pokušaja, dok je Miloš Grozdanić dao sedam pogodaka, uz samo jedan promašaj.

Baris Puhovski, iskusni Belorus, sa zavidnim iskustvom igranja u Ligi šampiona, pokazao je klasu i potvrdio velika očekivanja u redovima srpskog prvaka. Meč je završio sa šest golova, dok su Mohamed Aziz Aidi i Živan Pešić pogodili po pet puta. Roviti Tunišanin imao je povredu zgloba, nije igrao na poslednja dva meča u Superligi Srbije, ali je stisnuo zube i u nastavku potvdio da će biti veliko pojačanje Lala.

Mladi Luka Rogan je pogodio četiri puta sa pozicije pivotmena, dok je golman Fran Lučin imao devet odbrana. Kod gostiju iz Norveške, Vilijam Gjermundsen Fiala je bio najefikasniji sa sedam golova, ali iz čak 15 šuteva. Olaf Rihter i Sander Simonsen su po pet puta zatresli mrežu Vojvodine. Golmani Ivan Ereš i Kristijan Jurišić su zaustavili sedam, odnosno pet udaraca Lalama.

EHF KUP – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Subota

Dukla Prag – Tun 28:26 (16:13)

Ramar Hašaron – Alingsas 21:31 (6:12)

Runar – Ribnica 38:29 (21:15)

Karvina – Dinamo Pančevo 30:22 (16:13)

Povaška – Nervi 34:35 (17:17)

Vojvodina – Arendal 42:29 (22:17)

Anortozis – Gorenje 26:31 (13:11)

Nedelja

19.00: Fasano – Sesvete


tagovi

RK VojvodinaBoris RojevićEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara